45 de ani de la deschiderea Casei Atelier Gabriel Popescu

În data de 15 mai 2017, în comuna Vulcana Pandele, au avut loc manifestări prilejuite de împlinirea a 45 de ani de la deschiderea, ca muzeu, a Casei Atelier Gabriel Popescu. Casa Atelier, dar și casa natală a marelui gravor Gabriel Popescu au fost readuse la strălucirea de altădată.

Cei prezenți au vizitat expoziția fotografică şi au participat la o demonstraţie în arta gravurii realizată de artistul Andrei Scărlătescu.

Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița: „Restaurarea Casei Atelier Gabriel Popescu și reconstrucția casei natale au readus în circuitul turistic și științific muzeul și trebuie să fie imboldul pentru atingerea unor parametri înalți de vizibilitate pe piața cultuală și științifică din România. Cei care trec pragul muzeului intră într-un alt univers în care au posibilitatea să se dezvolte personal, să învețe și să studieze chiar, să se recreeze, să deruleze activități cu totul deosebite de cele cotidiene, de rutină. Recomandăm, așadar, vizitarea muzeului și descoperirea artistului gravor la el acasă.

Aflându-ne într-un moment festiv, 45 de ani de la existența sa ca muzeu, nu putem decât să privim cum, muzeul-atelier Gabriel Popescu a prins contur, a revenit la o nouă viață, iar turiștii care îi vor trece pragul și vor păși în acest spațiu se vor putea apropia de acest univers unic.”