Evenimente Atelier Intercultural „Victoria” Slatina, 16 – 20 august 2016

Atelierul Intercultural „Victoria” din Municipiul Slatina a fost inaugurat printr-o festivitate de deschidere organizată în perioada 16 – 20 august 2016. Evenimentele au marcat finalizarea implementării proiectului finanțat prin Granturile SEE în cadrul Programului PA16/RO12, ce a vizat nu doar reabilitarea unei clădiri monument istoric, ci și transformarea acesteia într-un obiectiv cu o multiplă funcţiune: sală de cinema, sală de teatru, spațiu expoziţional, sală de conferinţe. În intervalul menționat au fost programate următoarele evenimente:

Ziua 1 – expoziție de fotografie cu tema „Slatina, casa noastră”.

Inaugurarea a fost marcată prin vernisajul unei expoziţii de fotografie cu tema „Slatina, casa noastră ce cuprinde fotografii realizate înainte de anul 1990 chiar de către slătineni. Expoziția organizată la subsolul Atelierului Intercultural Victoria, a fost deschisă pe toată perioada celor cinci zile ale festivității de deschidere și s-a încheiat cu o tombolă.

Galerie foto

 

Ziua 2 – spectacol de muzică lăutărească „O viață, un cântec” susținut de artiști de etnie romă.

Galerie foto

 

Ziua 3 – workshop pe teme de cooperare internațională și multi-culturalitate. Evenimentul a cuprins prezentarea de proiecte similare și soluții la probleme legale de interculturalitate din experiența partenerului de proiect Fundația EVRIS ses.

Galerie foto

 

Ziua 4 – spectacol de teatru „Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov. Piesa a fost interpretată de actorii Teatrului de Artă din București, în regia lui Victor Olăhuț

Galerie foto

 

Ziua 5 – Bal tematic „România în perioada interbelică”. Evenimentul a debutat cu proiecția filmului mut „Gogulică ceferist”, comedie burlescă, Producția Teo Film 1930. În timpul balului a fost organizată tombola pentru participarea cu fotografii la expoziția „Slatina, casa noastră”.

Galerie foto

 

Articole pe această temă:

Materiale video