Evenimente la Castelul Corvinilor din Hunedoara

În perioada 1-2 aprilie 2017, Castelul Corvinilor din Hunedoara va găzdui evenimentul Bresle și meșteșuguri din provinciile românești, fiind planificate:

  • în prima zi, o masă rotundă şi un simpozion, cu participarea a 8 experţi în domenii relevante temei, respectiv istorici, sociologi, etnografi şi muzeografi, în sufrageria Bethlen. În același timp, participanții la eveniment vor putea vizita o expoziție fotografică, cu tematică specifică breslelor și meșteșugurilor tradiționale.
  • a doua zi, un spectacol de tradiții și obiceiuri specifice în curtea Husarilor.

Evenimentele vor continua la castel și în perioada 21-23 aprilie 2017, cu un Târg de bresle și meșteșuguri și Festivalul breslelor. Târgul va cuprinde standuri de lucru și de prezentare pentru 12 meșteșugari – căldărari, argintari, lingurari, olari, fierari, tâmplari, sticlari. În ultima zi a târgului, va avea loc un spectacol cultural-artistic la care vor participa artiști și ansambluri tradiționale din România.

La festival va fi invitată să participe „Asociația Ordinul Cavalerilor” din Hunedoara. Invitații vor purta costume medievale și vor promova diferite artefacte.

În timpul festivalului, în curtea castelului vor fi expuse picturi și desene ale copiilor care vor participa la săptămâna „Școala altfel” la castel.

Mai multe detalii cu privire la proiectul derulat cu sprijinul Granturilor SEE găsiți la adresa: http://casabreslelor.ro/stadiu-proiect/.