Oferta culturală Museikon

În cadrul conferinței de presă organizate în data de 30 martie 2017, au fost prezentate activitățile didactice ce vor face parte din oferta culturală Museikon, respectiv ateliere de creație, pictură, tipografie, lapidarium.

Atelierul de pictură este amenajat într-o sală din spațiul aferent expoziției permanente. Participanții vor avea la dispoziție materialele și know-how-ul necesar pentru a realiza icoane pe sticlă sau pe hârtie.

Vizitatorii vor afla cum a luat naștere icoana pe lemn, precum și însemnătatea icoanei în general, prin intermediul unui film care prezintă etapele de realizare a unei icoane, folosind ca model icoana făcătoare de minuni de la Nicula.

Atelierul tipografic oferă vizitatorilor posibilitatea de a descoperi povestea scrisului, precum și lucruri inedite despre tiparul manual. Publicul va putea beneficia direct de experiența redactării și imprimării unor texte demonstrative, cu ajutorul unei prese tipografice aidoma celor folosite în secolele XVII-XVIII.

Impresionantei colecții de icoane și carte veche, de obiecte de patrimoniu de reală valoare artistică și istorică, aflate în patrimoniul Museikon, li se adaugă importante descoperiri arheologice din antichitate și epoca medievală, valorificate și introduse în circuitul expozițional.

Materiale video

Articole pe această temă