Schema de granturi mici – informare privind stadiul verificării administrative și a eligibilității propunerilor de proiect

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, în calitatea de Operator de Program, a lansat în luna ianuarie a.c. Cererea de proiecte mari și Schema de granturi mici în cadrul Programului PA16/RO12 Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural, finanțat prin intermediul Mecanismului Financiar SEE 2009 – 2014.

Schema de granturi mici a fost deschisă în perioada 6 ianuarie – 25 aprilie a.c. și beneficiază de o asistență financiară nerambursabilă în valoare totală de 1.176.471  euro, din care 85% reprezintă contribuția statelor donatoare - Norvegia, Islanda și Liechtenstein, iar 15% contribuția României.

Operatorul de Program a înregistrat 132 cereri de finanțare din partea categoriilor de solicitanți eligibili, valoarea totală a sprijinului financiar fiind de aproximativ 9,1 milioane euro.

În acest context, aducem la cunoștința celor interesați că în data de 22 octombrie 2014  au fost transmise, electronic, la adresele de contact menționate în cererea de finanțare, rezultatele etapei de verificare a conformităţii administrative şi a eligibilităţii propunerilor de proiect, respectiv Notificări de respingere sau Note de solicitare clarificări.

Informații actualizate cu privire la stadiul procesului de evaluare vor fi publicate pe website-ul dedicat al Programului PA16RO12 www.fonduri-patrimoniu.ro.