FOLLOW-UP ASTRA Multicultural, 13 – 19 iunie 2016

În perioada 13 - 19 iunie 2016, vizitatorii Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului au participat la acțiunile organizate în cadrul ASTRA Multicultural, un amplu eveniment de valorificare și accesibilizare, pentru publicul larg, a patrimoniului cultural al minorităților etnice. Proiectul predefinit „Patrimoniu deschis. Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA” este finanțat prin Granturi SEE, Programul PA16/RO12.

Evenimentul a reunit peste 50 de meșteri care au participat la un târg al meșteșugarilor. Meșterii au susținut un program de educație muzeală „Creativitatea la școala multietnică”, cuprinzând ateliere de prelucrare a metalelor (căldărari, argintari, fierari) și a lemnului (rudari), precum și ateliere de confecționat opinci, port popular, păpuși și măști.

Pe scenă au evoluat tarafuri, călușari, ansambluri muzicale săsești, rome, lipovenești, croate, maghiare și românești.

În sala Auditorium a Pavilionului Muzeal Multicultural, inaugurat în luna mai 2016, au fost prezentate creațiile „Șeica Mică – Multiculturalitate pe Târnăva Mare”, „Povestea emigranților din insula Hitra”, „Mila 23 – Leagănul lipovenilor” în cadrul festivalul de film documentar. Sala Auditorium a găzduit și o sesiune de comunicări științifice, tema centrală fiind multiculturalitatea.

La eveniment au participat și elevii de la Școala Generală Brădeanu, împreună cu meșterul popular Doina Mușat, care au susținut un atelier practic de confecționat opinci. Cu această ocazie, elevii au pus în practică abilitățile dobândite în cadrul proiectului „Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci”, finanțat, de asemenea, prin Granturi SEE, Programul PA16/RO12.

Materiale video

Galerie foto