Expoziție itinerantă – Brașov, 11-13 martie 2016

Desfășurată în cadrul proiectului „Traseu cultural ”Mălâncrav – patrimoniu multietnic viu”, finanțat prin Granturi SEE, expoziția itinerantă s-a dorit a fi o promovare a traseului turistic. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 11-13 martie 2016, la Brașov, în cadrul Târgului Transylvania Tourism Fair care a reunit peste 50 de participanți, respectiv reprezentanți ai operatorilor turistici, ai agențiilor de turism din Romania, ai unor primării, hoteluri, parcuri de aventură, precum și reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Turism. Târgul a debutat cu o conferință de presă unde a fost prezentat proiectul cu obiectivele și realizările de până acum, precum și standul expozițional.

Fundația Mihai Eminescu Trust a participat la eveniment cu un stand ce a cuprins 15 roll-up-uri reprezentând punctele de pe traseul cultural, produse  realizate  în  cadrul  atelierelor  de demonstrație: covoare de lână, ștergare țesute din bumbac, ii cusute cu modele tradiționale, cărămidă și țiglă arse în cuptorul din sat, precum și câteva bucate tradiționale, ce au putut fi degustate pe toată perioada expoziției.

Pe fundalul standului, pe toată perioada expoziției, au fost derulate filmele documentare de promovare a patrimoniului imaterial.

Mai multe detalii cu privire la proiect găsiți la adresa: http://www.malancrav.ro/.