Expoziții și conferințe la Castelul Daniel din Tălișoara, 17-20 martie 2016

Castelul Daniel din Tălișoara a găzduit, în perioada 17 - 20 martie 2016, următoarele expoziții și conferințe organizate în cadrul proiectului finanțat prin Granturi SEE, Programul PA16/RO12:

  • 17 martie: expoziție de fotografie LIVING CASTLE și proiecție de film cu momente din taberele de creație artistică.
  • 18 martie: conferință „350 de ani de istorie vie”, dedicată picturilor murale de la castel. Istoricul de artă Fehér János a realizat un tur ghidat al castelului, iar specialiștii invitați au prezentat procesul de cercetare, restaurare și reconstrucție a picturilor. Discuțiile au fost continuate și pe parcursul excursiei la bisericile reformate din Biborțeni și Herculian. Ziua s-a încheiat cu un spectacol de muzică medievală și lansarea cărții „Castelul Daniel din Tălișoara și picturile sale renascentiste din secolul al 17-lea” de către Fehér János.
  • 19 martie: „Valorificarea monumentelor istorice sau istorie vie pentru încă 350 de ani”, cuprinzând prelegeri și dezbateri pe tema valorificării monumentelor istorice. Ultima zi a evenimentului a fost dedicată desprinderii de concluzii în urma derulării programului LIVING CASTLE  al Asociației Daniel Kastély Egyesület. Cu această ocazie au fost prezentate și rezultatele proiectului Castel în Transilvania: strategie și modele de dezvoltare implementat tot prin Granturi SEE de către Grupul PONT. Evenimentul s-a încheiat cu un spectacol al ansamblului de flaut și dansuri renascentiste Cygnini din Tălișoara și vernisajul expoziției Castele și conace revitalizate, organizate de Asociația ARCHÉ.

Mai multe detalii cu privire la eveniment găsiți la adresa http://1680.ro/entry/living-castle-1680-2016.