Expoziție itinerantă – Târgu Mureș, 16-17 martie 2016

În perioada 16-17 martie 2016, la Târgu Mureș, în incinta Muzeului de Etnografie și Artă Populară s-a desfășurat cea de a doua expoziție din cadrul proiectului Traseu cultural „Mălâncrav – patrimoniu multietnic viu”, finanțat prin Granturi SEE.

Organizată în curtea interioară a muzeului, expoziția a promovat traseul turistic realizat prin proiect în satul Mălâncrav, prin intermediul celor 15 roll-up-uri reprezentând punctele de pe traseul cultural, produse  realizate  în  cadrul  atelierelor  de demonstrație: covoare de lână, ștergare țesute din bumbac, ii cusute cu modele tradiționale, cărămidă și țiglă arse în cuptorul din sat, precum și câteva bucate tradiționale, ce au putut fi degustate pe toată perioada expoziției.
Materialele tipărite care promovează întregul traseu din Mălâncrav (hărți ale traseului, broșuri în limba română, engleză și germană, pliante și cărți poștale), au fost împărțite celor aproximativ 100 de vizitatori.

Pe fundalul standului, pe toată perioada expoziției, au fost derulate filmele documentare de promovare a patrimoniului imaterial.

Mai multe detalii cu privire la proiect găsiți la adresa: http://www.malancrav.ro/.

Articole pe această temă: