Conferință de presă R.A.R., 30 martie 2016

Miercuri, 30 martie 2016, în sala „Petre Antonescu” a Facultății de Drept, a avut loc o conferință de presă în cadrul proiectului „RAR – Recuperarea Anglisticii în România”, finanțat prin Granturi SEE, Programul PA16/RO12.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor reprezentanți de seamă ai Universității din București, respectiv prof. univ. dr. Irina Pană, prof. univ. dr. Lidia Vianu și asist. univ. dr. Eliana Ionoaia, precum și reprezentanți ai Ministerului Educației, ai British Council România, dar și ai Radio România Cultural.

În deschiderea conferinței de presă, s-a subliniat contribuția proiectului la cercetarea anglisticii și la asigurarea accesului online la un corpus documentar datând din perioada 1750 – 1940.

Au fost prezentate, de asemenea, obiectivele și rezultatele proiectului în contextul erei cărților digitale și a preferinței acestora în domeniul cercetării anglisticii.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri a generat dezbateri în ceea ce privește utilizarea paginii www.recuperareaanglisticii.ro ca resursă pentru pregătirea profesorilor din învățământul pre-universitar și necesitatea creării unui forum pe pagina menționată.

Mai multe detalii cu privire la eveniment sunt disponibile la adresa http://www.recuperareaanglisticii.ro/evenimente.html.