FOLLOW-UP Inaugurarea Pavilionului Muzeal Multicultural, 27 mai 2016

Vineri, 27 mai 2016, a avut loc inaugurarea oficială a Pavilionului Muzeal Multicultural, clădire situată la intrarea principală în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai Ambasadei Norvegiei la București, ai Ministerului Fondurilor Europene, ai Ministerului Culturii, ai autorităților locale, precum și ai partenerului de proiect, Muzeele Sør Trøndelag (MiST) din Trondheim, Norvegia.

În deschiderea evenimentului, domnul Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Complexului Național Muzeal ASTRA, a subliniat faptul că noul pavilion nu reprezintă doar un nou spațiu expozițional, ci și o strategie nouă de valorificare şi protejare a valorilor satului românesc.

La inaugurare au participat peste 300 de persoane, inclusiv turiști și reprezentanți ai mass-mediei locale și naționale. Totodată, a avut loc o ceremonie religioasă, iar după tăierea panglicii, cei prezenți au realizat un tur al pavilionului.

Clădirea găzduiește un centru de informare, spații expoziționale și multimedia dedicate colecțiilor aflate în patrimoniu muzeal, precum și spații de birouri.

Investiția, derulată în perioada 2014 – 2016, s-a realizat în cadrul proiectului predefinit implementat de Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu și finanțat prin Granturi SEE, Programul PA16/RO12.

Articole pe această temă: