Cursuri de gravură, Grupa I, 20 februarie – 1 martie 2017

În perioada 20 – 24 februarie 2017, respectiv 27 februarie – 01 martie 2017, un număr de 16 copii au beneficiar de cursurile de gravură organizate de Consiliul Județean Dâmbovița. Partea introductivă a cursului este dedicată istoriei gravurii, prezentarea unor artiști celebri care au abordat tehnica gravurii, precum și a operelor acestora. Cursurile continuă cu predarea tipului de desen specific pentru a putea fi apoi gravat, transpunerea desenului pregătitor pe placa de gravură, gravarea propriu-zisă, tehnica de gravare și alegerea individuală a modalității de realizare a compoziției plastice și implicit a gravării.

Cursanții au învățat să pregătească placa pentru tipărire folosind rolul cu cerneală tipografică și apoi să tipărească gravurile create pe durata cursului, folosind hârtia pentru imprimare și presa achiziționată special pentru acest proiect.

Fiecare participant beneficiază de un kit de materiale pentru a putea lucra. Cursurile vor continua și în perioada următoare la Hotelul King din Târgoviște, activitățile fiind parte a proiectului implementat prin Granturile SEE, Programul PA16/RO12.